Kingford focus on the high-quality PCBA order demand of "Multiple varieties, medium and small batch, and short lead time".
PCB Assembly Service
PCB Assembly Service
Methods and measures to reduce chip loss
02Dec
Boy 0 Comments

Methods and measures to reduce chip loss

Methods and measures to reduce chip loss
There is one problem that cannot be avoided: the problem of production loss These also exist in industrial production For the following factors: SMT data loss, we can first use the man-machine data method This paper mainly analyzes human factors
SMT data loss coeffICient can be analyzed in detail through man-machine data method, as shown below:
Human factors
1. When installing the data, the tape is too long and the material is too pressed, causing data loss;
Solution: Train the operator to reserve two or three empty positions when loading materials, and press the materials to the material window to check whether the materials are normal, so that you can check the feeder gear position and belt tension.
2. After the feeder is instalLED, there are sundries on the workbench, resulting in dislocation, shaking and failure to take materials;
Solution: When training operators to install the feeder, check the workbench and feeder base for debris, and clean the workbench when turning the workbench.
3. No material tray is installed on the feeder, which causes the chuck and feeder table to float and throw materials;
Circuit board


PCBA


Solution: When changing materials, operators are strictly required to install material trays on the feeder.
4. Tension changes caused by untimely unloading of coiled materials, non coiling, poor feeding, floating and throwing of feeding tapes;
Solution: When changing materials, the operator is strictly required to clean the tape.
5. Loss caused by board reversal, wrong board jumping, board wiping, etc.;
Solution: Strictly require the operator to operate according to the operation instructions, and MARK the position, direction and precautions of the board on the operation instructions.
Machine factor
1. The suction nozzle is deformed, blocked, damaged, vacuum pressure is insufficient, and air leaks, resulting in improper suction and recovery of materials, identification failure, and materials being thrown out;
Solution: The technicians are required to check the equipment every day, test the nozzle center, clean the suction nozzle, and maintain the equipment regularly as planned.
2. The spring tension is insufficient, the suction nozzle is uncoordinated, and it is held up and down, resulting in poor picking;
Solution: Maintain the equipment regularly as planned, check and replace wearing parts.
3. The support/shaft or piston is deformed, the suction nozzle is bent, and the suction nozzle is worn and shortened, resulting in poor picking;
Solution: Maintain the equipment regularly as planned, check and replace wearing parts.
4. The recovered data are not in the data center, and the recovery height is incorrect (generally 0.05 mm after contacting the parts), resulting in deviation, incorrect recovery, and offset. The identification system is discarded as invalid data if the identification does not match the corresponding data parameters;
Solution: Maintain the equipment regularly as planned, check and replace wearing parts, and calibrate the machine origin.
5. The vacuum valve and vacuum filter element are dirty, the vacuum pipe is blocked by foreign matters, the vacuum is insufficient when inhaled, and the equipment operation speed leads to poor feeding;
Solution: Require technicians to clean the suction nozzle every day and maintain the equipment regularly as planned.
6. The machine is not leveled, the vibration is large, the machine is resonant with the feeder, and the material recovery is poor;
Solution: Maintain the equipment regularly as planned, check the equipment level, and fix the support nuts.
Operation method
1. The wrong packaging paper feeder is used, and the paper tape slot and paper tape flat slot make the data unusable;
Solution: Train operators to determine the choice of material packaging and feeder.
2. The wrong feeder of different specifications is used. 0802 feeder is used for 0603 material, 0804 feeder is used for 0402 material, 1.3MM material cover is used for 0603 material, 1.0MM material cover is used for 0402 material, 1.0MM material cover is used for 0805 material, unexpected wrong feeder
Solution: For surface mounting, operators need to be trained to identify the size and shape of the material body and the selection of the material cover of the feeder.
3. Failing to work according to the standard operation instructions;
Solution: The staff shall be strictly required to regularly assess their operating skills and conduct management supervision and assesSMEnt according to the standard operation instructions.
4. Due to the misalignment between the tape hole and the gear, poor splicing, tape bending, coil tension and poor reclaiming are caused;
Solution: Strictly operate according to standard operation instructions, train and assess operation skills, manage supervision and assessment.
5. The coil tension is not enough, and the coil is not installed according to the standard, resulting in wireless coil;
Solution: SMT patch is strictly required to operate according to standard operation instructions, training and evaluation of operation skills, management supervision and evaluation

The above is the explanation given by the editor of PCB circuit board company.
If you want to know more about PCBA, you can go to our company's home page to learn about it.
In addition, our company also sells various circuit boards,
High Frequency Circuit Board and SMT chip are waiting for your presence again.

Click
then
Contact
We use cookies to optimize our website and our service.